پیامدهای خجالتی بودن درافراد
ـ افراد خجالتی معمولا دوستان بسیار كمی دارند.
ـ آنها در فعالیتهای اجتماعی شركت نمیكنند.
ـ افرادی بیاراده، بیانگیزه و نیز بدبینی هستند.
ـ اعتماد بهنفس بسیار ضعیفی دارند.
ـ بیش از حد از رایانه استفاده میكنند. معمولا به دیدن اقوام و دوستان نمیروند.
محیط خانواده، روابط اعضای خانواده، سرزنشكردنهای بیهوده و... از عوامل محیط و موثر در خجالتی شدن جوانان است.
راهكارهای ساده، اما مهم
ـ یكی از سادهترین كارهایی كه شما میتوانید انجام دهید این است كه در مورد افراد كمرو و خجالتی كه نمیتوانند براحتی با دیگران ارتباط بر قرار كنند، شما پیشقدم شوید و با آنها ارتباط دوستانهای بر قرار كنید. به عنوان مثال، در جمع با آنها دست بدهید، احوالپرسی كنید و آنها را به دوستان و اقوام خویش معرفی كنید.
ـ آنها را تشویق و ترغیب كنید تا درباره اتفاقاتی كه در طی شبانهروز برایش پیش آمده است، صحبت كنند و همچنین احساس شخصی خویش را در مورد آن اتفاق بیان كنند.
ـ به آنها بیاموزید كه برای رسیدن به اهداف و نیز كسب موفقیت در كار و تحصیل باید بتوانند آرامش خود را حفظ و نسبت به نگرانیهای خود بیاعتنا باشند.
ـ به آنها یاد بدهید تا افكار منفی را از ذهنشان پاك و افكار مثبت را جایگزین آن كنند به عنوان مثال یك نفس عمیق بكشند و با خود بگویند من آدم خجالتی نیستم یا من استرس و اضطراب ندارم. در واقع كلمات آرامش بخش را برای خود تكرار كنند.
ـ به آنها بگویید، حس كمرویی یك حس كاملا طبیعی است و برای هر كسی در هر سنی كه باشد ممكن است پیش بیاید.
ـ از آنها بخواهید به جای فاصله گرفتن از مردم و اجتماع، در فعالیتهای اجتماعی شركت كنند و فرصتهای خوب كاری را از دست ندهند.
نکته: و در پایان افراد كمرو و خجالتی بدانند كه با غلبه بر این حس قادر خواهند بود بیشتر و بهتر از زندگی و روابطشان لذت ببرند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر